Buikvet verbranden

home-runner
Hocus Spocus middeltjes

Het moge duidelijk zijn, en we zullen het nogmaals herhalen : Er zijn geen middeltjes of methodes om binnen twee weken je buikvet te transformeren tot een wasbordje. Buikvet verbranden vergt energie en doorzettingsvermogen, en bovenal tijd, veel tijd.

Vergeet de homeshopping ‘hay Mike, waaat sie jjij er vantaastiesch out, traiininggg? <MIKE> Howdy, dank’ou, nee, pilletje en proteïne shakes…het is amaaaazing‘ tellsell wondermiddeltjes.

Krachttraining versus Cardiotraining
Veel mensen hebben een vetlaagje rond hun buik. Het is dan ook het meest vatbare deel voor vet reserves. De methode om het vet rond de buik kwijt te raken is cardio. Dat is wat anders dan krachttraining.

Met krachttraining zullen de buikspieren wel groeien, maar dan wel onder het buikvet. Zaak is dus eerst dat vet weg te krijgen, en dan later te beginnen met eenvoudige krachttraining om de contouren van je buik weer te modelleren. En nee, je hoeft daarvoor niet zwaar in de apparaten te hangen of van alles aan te schaffen, je kan het gewoon thuis doen.

Een aantal tips die helpen afvallen rond je buik, buikvet verbranden en buikspieren kweken:

1. Cardio
Cardio staat voor cardiovasculaire training, wat betekent een training voor ‘hart en vaten’.
Wanneer je aan cardio training denkt, denk dan aan duursporten en geen sporten waar (kortstondig) veel energie voor nodig is. Voorbeelden zijn fietsen, touwtjespringen, dansen, loopband, zwemmen, etcetera.

Niet meteen gaan joggen of touwtje springen !! Met joggen krijg je geen bierbuik weg, het kan een bierbuik zelfs erger maken! Het telkens hard op de grond komen zorgt voor een verandering van je postuur, en als je nooit oefeningen doet voor rug en buikspieren, hollen je buikspieren achteruit en krijg je, jawel, een buikje.

Daarbij zal je er waarschijnlijk de conditie niet eens voor hebben en is het een aanslag op je hart. Maar tevens ben je nog helemaal niet toe aan joggen, met je mogelijke verzwakte buik- en rugspieren, je rent je bijna letterlijk een hernia, niet doen dus!

2. Krachttraining
Zodra je met cardio begint af te vallen, kun je met buikspieroefeningen en krachttraining je spiermassa vergroten. Al het begin is moeilijk, maar eenmaal dat je spiermassa groeit, zal het steeds makkelijker worden om ze nog groter te trainen. Spierweefsel maakt gebruik van je energiereservers, en dus ook je vetreserves. Door het kweken van spieren zorg je dat het vet minder makkelijk weer terugkomt.

3. Gezond eten
Een dooddoener eerste klasse, lijkt het, maar toch maar even benoemd.
Je kunt je namelijk helemaal afmatten met zowel cardio als krachttraining, maar wanneer dit gepaard gaat met slechte eetgewoonten zal je niet afvallen rond je buik. Zolang je meer eet dan je lichaam verbruikt, zal er altijd vetreserve worden opgeslagen, en wel als eerst in/rond je buik.

Eet dus gezond, gevarieerd uitgebalanceerd, en tel als het even kan de calorieën.
Eet voldoende groenten, fruit & hele granen, eiwitten
Eet gecompliceerde koolhydraten, zoals volkorenpasta en zo min mogelijk eenvoudige koolhydraten zoals suiker

Eet zo min mogelijk verzadigde vetten/transvetten en al helemaal geen junkfood, snoep, koek, chips en roomijs
Drink ruim voldoende water & thee – met name groene en witte thee, wel zonder suiker!

Eet niet te veel, maar absoluut ook niet te weinig! Wanneer er geen voedsel is om te verbranden gaat je lichaam uit nood spieren verbranden in plaats van vet, en dat is ook weer niet de bedoeling.
Die spieren helpen juist om vet te verbranden.

4. Doorgaan, doorgaan, doorgaan en doorgaan
Ook wanneer je eenmaal het gewenste resultaat hebt bereikt, stop niet met krachttraining, cardio en gezond eten. Zodra je dat wel doet zal het namelijk niet erg lang duren voordat je lichaam weer vetreserves op gaat slaan zoals het gewoon was. Dus jawel, eerst rond je buik.

Maak je nu geen zorgen dat je de rest van je leven zo moet blijven sporten,  je dient enkel gematigd te blijven bewegen en gezond te blijven eten. Eenmaal dat dit een nieuwe gewoonte is, valt het reuze mee, ook al lijkt het nu mogelijk voor je dat je een berg moet beklimmen.

Conclusie
Belangrijkste bij afvallen rond je buik / buikvet verbranden, is het aanpassen en volhouden van je eetpatroon en levensstijl. Tel eens gedurende een voorbereidende periode hoeveel calorieën je eet per dag, en hoeveel beweging er tegen over staat. Doorgaans zit je als man op de 2500 en als vrouw op de 2000 calorieën per dag, maar ook wanneer je beneden die inname zit; als je het niet verbrand is dat te veel.

Lukt het je eenmaal wat vet te verliezen, dan kan je bijvoorbeeld twee keer per week een setje buikspieroefeningen doen, en drie keer per week cardio. Zodra je het gewenste resultaat hebt behaald, draai je het bijvoorbeeld om van drie keer per week een setje buikspieroefeningen en twee keer per week cardio. Wanneer je dit doorzet heb je op den duur gegarandeerd een sixpack.

Belangrijke valkuil bij dieëten, is net zoals stoppen met roken : zet geen deadline.
Zeg niet  ‘op die-en-die datum wil/moet ik xx.xKg kwijt zijn‘. De ‘stress’ alleen al om die datum te behalen, zal het resultaat tegenwerken. Krijg eerst inzicht in je dagelijkse inname en bezigheden.

Vraag aan jou, bezoeker en lezer van deze blog.
Heb jij aanvullende tips voor afvallen rond je buik & goed buikvet verbranden?
Laat in een reactie hieronder weten welke oefeningen, maaltijden en motivaties voor jou het beste werkten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *