FAQ’s

Ook wel : Veelgestelde vragen.

Ook een vraag ?
Gebruik onze contact pagina!

Algemeen

Helpen buikspieroefeningen ?

Door buikspieroefeningen kun je je buikspieren verstevigen, maar niet plaatselijk vet verbranden.
Je komt pas van je bierbuik af als je nieuwe eet gewoonten en het meer bewegen gewoonten zijn geworden: je moet dus blijven sporten en gezond blijven eten.

Share Button
Is een bierbuik gevaarlijk

JA, levensbedreigend/verkortend gevaarlijk zelfs. Wat je aan de buitenkant ziet, is maar een deel van wat er aan de binnenkant (achter de buikspieren) zit, en voornamelijk om/tussen je organen.

Share Button
Is inschakelen van een diëtist zinvol ?

Soms, als je zelf absoluut geen zicht meer hebt op wat je nog kan veranderen aan je voeding gewoonten of beweging, als je denkt alles geprobeerd te hebben en je door het aantal mogelijke diëten het spreekwoordelijke bos niet meer ziet, kan een onafhankelijke diëtist uitkomst bieden en het voor jou juiste dieet samenstellen.

Share Button
Kan een diëtist helpen

Absoluut, doch onder voorwaarden. De voorwaarden dat je er zelf absoluut voor gaat, de voorwaarde dat je 100% open bent over je huidige eet en leefgewoonten, maak het niet mooier dan het is, want anders sluit het advies niet goed aan. De vraag of het inschakelen van een diëtist zinvol is, is weer een andere

Share Button
Krijg je een bierbuik van veel thee drinken

Alles in mate graag, maar Thee is behoudens het stukje wat wij over effecten van cafeïne schreven niet direkt een bierbuik veroorzaker. In het stukje buikvet verbranden geven we zelfs het advies: ‘Drink ruim voldoende water & thee – met name groene en witte thee, wel zonder suiker!’

Share Button
Krijg je met joggen een bierbuik weg

Nee, eerder het tegenovergestelde: joggen kan een bierbuik erger maken.
Het telkens hard op de grond terecht komen kan zorgen voor een verandering in je postuur. Als je rent en nooit andere oefeningen (voor rug en buikspieren) doet, hollen je buikspieren achteruit en krijg je een buikje. Een sterker bovenlichaam verbetert wel je postuur, maar joggen doet daar maar weinig aan.

Share Button
Kun je van een bierbuik afkomen?

De meeste bierbuiken worden veroorzaakt door eetgewoonten.
Het antwoord is dus: ‘ja, daar kun je vanaf komen’.
Met lichaamsbeweging (sporten, fitness) alleen zul je er niet vanaf komen. Je eetgewoonte zul je dan ook moeten veranderen. Een uitzondering kan zijn bij een medische oorzaak. Maar ook dan blijft met mate en gezond eten en lichaamsbeweging belangrijk.

 

Share Button

Wijn

Veel gestelde vragen over wijn

Krijg je van wijn ook een bierbuik

Om kort te gaan : JA

Een bierbuik heeft de naam bierbuik niet zozeer gekregen omdat die door bier veroorzaakt is, maar om wat er samen met het bier genuttigd word en samenvattend een leefstijl genoemd kan worden.
Bier is eetlust opwekkend, en word vaak genuttigd met pinda’s en andere snacks. Los van het alcohol in het bier wat een behoorlijke dikmaker is, zit er ook nog eens veel suikers in bier.

In wijn zul je die suikers niet aantreffen, en met een glaasje wijn in de ene hand grijp je ook niet snel met de andere hand in een bak met chips of dergelijke (vaak vettige) snacks.
Eerder zal je een wijntje drinken met een lekker kaas plateautje erbij, of een toastje met paté

Wat wijn echter wel deelt met bier, is het alcohol. Hoewel, delen ? In een glas wijn zit al gauw het dubbele aan alcohol dan in een glas bier, wanneer we uitgaan van een beetje basiswaarden waarbij we bier op een alcohol percentage van 5% inschalen en wijn op 11%.
Drink je witte wijn, die vaak wat zoeter is dan rode, dan krijg je naast alcohol net zo als bier ook de aanzettende suikers, binnen.

Op het moment dat er alcohol in het lichaam komt, wordt de spijsvertering gelijk op een laag pitje gezet. Alcohol is voor het lichaam energie, en het lichaam gaat gelijk over op deze energie bron. Het nog te verteren eten krijgt lagere prioriteit, en grotere kans als reserve opgeslagen te worden.
Inderdaad, rond je buik en bovenbenen, vet dus…

Share Button

Site

Veel gestelde vragen over de site

Adverteren op deze site, kan dat ?

Jazeker kan dat.

U kunt via het contact formulier laten weten welke advertentie u wilt plaatsen en op welke positie en/of pagina’s. Wel stellen we als voorwaarde dat advertenties aansluiten bij de inhoud van de site.

 

Share Button
Kan ik ook wat publiceren op deze site ?

Ja graag zelfs, en er zijn verschillende methoden voor.

  1. Je zendt je brouwsel via het contactformulier door
  2. Denk je vaker wat te gaan schrijven of te reageren, registreer dan

Methode 1 is zeer geschikt voor een incidenteel stukje of het doorgeven van een link-tip. Heb je die weg al een paar maal bewandeld en zijn je stukjes toen ook geplaatst, overweeg dan eens methode 2. Na een eventuele proefperiode kun je dan zelfstandig plaatsen. Let wel; je krijgt niet betaald voor je proza, ongeacht of die geplaatst wordt of er uit de informatie geput wordt. Dat is spijtig genoeg gewoon niet haalbaar. Bron vermelding is bijzonder gewaardeerd, en één en ander in je eigen woorden herschreven nog vele malen meer.

Share Button
Wat is de bedoeling van deze site

Deze site wil informeren over de bierbuik en misverstanden daarover wegnemen.

Op het internet zijn diverse bronnen te vinden over bierbuik en buikvet, vaak op allerhande dïeet sites met menigmaal de bedoeling je een bepaald dïeet te verkopen. De bedoeling van deze site is deze kennis te bundelen op één site zonder bijbedoeling als ‘volg ons dïeet’ of ‘koop ons product’.

Wanneer we al eens iets te koop aanbieden, is dat een beperkt aanbod van een bepaald product of dienst waar we zelf op gestoten zijn en denken dat het relevant kan zijn voor onze doelgroep.

Over onze doelgroep gesproken: Dat is de man!
Klip en klaar dames, met al jullie goede bedoelingen & dïeet tips & ervaring; maar ‘bij de man zet het vet anders an’ en onze billen of bovenarmen interesseren ons zogezegd geen reet.
Dat zijn overigens zelden probleemgebieden bij mannen.

We zien de adviezen en goede tips gaarne, echter wegen deze op een door mannen geijkte weegschaal, deze site heeft niet de intentie ‘weer een dïeet site’ te zijn.

 

Share Button

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *