Archieven

Krijg je een bierbuik van veel thee drinken

Alles in mate graag, maar Thee is behoudens het stukje wat wij over effecten van cafeïne schreven niet direkt een bierbuik veroorzaker. In het stukje buikvet verbranden geven we zelfs het advies: ‘Drink ruim voldoende water & thee – met name groene en witte thee, wel zonder suiker!’

Share Button

Krijg je met joggen een bierbuik weg

Nee, eerder het tegenovergestelde: joggen kan een bierbuik erger maken.
Het telkens hard op de grond terecht komen kan zorgen voor een verandering in je postuur. Als je rent en nooit andere oefeningen (voor rug en buikspieren) doet, hollen je buikspieren achteruit en krijg je een buikje. Een sterker bovenlichaam verbetert wel je postuur, maar joggen doet daar maar weinig aan.

Share Button

Is inschakelen van een diëtist zinvol ?

Soms, als je zelf absoluut geen zicht meer hebt op wat je nog kan veranderen aan je voeding gewoonten of beweging, als je denkt alles geprobeerd te hebben en je door het aantal mogelijke diëten het spreekwoordelijke bos niet meer ziet, kan een onafhankelijke diëtist uitkomst bieden en het voor jou juiste dieet samenstellen.

Share Button

Kan een diëtist helpen

Absoluut, doch onder voorwaarden. De voorwaarden dat je er zelf absoluut voor gaat, de voorwaarde dat je 100% open bent over je huidige eet en leefgewoonten, maak het niet mooier dan het is, want anders sluit het advies niet goed aan. De vraag of het inschakelen van een diëtist zinvol is, is weer een andere

Share Button

Is een bierbuik gevaarlijk

JA, levensbedreigend/verkortend gevaarlijk zelfs. Wat je aan de buitenkant ziet, is maar een deel van wat er aan de binnenkant (achter de buikspieren) zit, en voornamelijk om/tussen je organen.

Share Button

Helpen buikspieroefeningen ?

Door buikspieroefeningen kun je je buikspieren verstevigen, maar niet plaatselijk vet verbranden.
Je komt pas van je bierbuik af als je nieuwe eet gewoonten en het meer bewegen gewoonten zijn geworden: je moet dus blijven sporten en gezond blijven eten.

Share Button

Kun je van een bierbuik afkomen?

De meeste bierbuiken worden veroorzaakt door eetgewoonten.
Het antwoord is dus: ‘ja, daar kun je vanaf komen’.
Met lichaamsbeweging (sporten, fitness) alleen zul je er niet vanaf komen. Je eetgewoonte zul je dan ook moeten veranderen. Een uitzondering kan zijn bij een medische oorzaak. Maar ook dan blijft met mate en gezond eten en lichaamsbeweging belangrijk.

 

Share Button