Krijg je van wijn ook een bierbuik

Om kort te gaan : JA

Een bierbuik heeft de naam bierbuik niet zozeer gekregen omdat die door bier veroorzaakt is, maar om wat er samen met het bier genuttigd word en samenvattend een leefstijl genoemd kan worden.
Bier is eetlust opwekkend, en word vaak genuttigd met pinda’s en andere snacks. Los van het alcohol in het bier wat een behoorlijke dikmaker is, zit er ook nog eens veel suikers in bier.

In wijn zul je die suikers niet aantreffen, en met een glaasje wijn in de ene hand grijp je ook niet snel met de andere hand in een bak met chips of dergelijke (vaak vettige) snacks.
Eerder zal je een wijntje drinken met een lekker kaas plateautje erbij, of een toastje met paté

Wat wijn echter wel deelt met bier, is het alcohol. Hoewel, delen ? In een glas wijn zit al gauw het dubbele aan alcohol dan in een glas bier, wanneer we uitgaan van een beetje basiswaarden waarbij we bier op een alcohol percentage van 5% inschalen en wijn op 11%.
Drink je witte wijn, die vaak wat zoeter is dan rode, dan krijg je naast alcohol net zo als bier ook de aanzettende suikers, binnen.

Op het moment dat er alcohol in het lichaam komt, wordt de spijsvertering gelijk op een laag pitje gezet. Alcohol is voor het lichaam energie, en het lichaam gaat gelijk over op deze energie bron. Het nog te verteren eten krijgt lagere prioriteit, en grotere kans als reserve opgeslagen te worden.
Inderdaad, rond je buik en bovenbenen, vet dus…

Share Button